سرپرست تیم ترجمه: مهندس محمد علایی
ایمیل: Translate@Tnt3.ir
تلفن همراه: 09192164907
فیزیولوژی (به انگلیسی: Physiology) یا کاراندامشناسی*[۱] دانش عملکرد سامانههای زنده است[۱] و یکی از مهمترین شاخههای زیستشناسی (بیولوژی) است که به مطالعه اعمال حیاتی موجود زنده، اندامها، بافتها، سلولها و عناصر سلول میپردازد. برای درک عمیق اعمال حیاتی، سعی میگردد که خواص و روابط بین این اعمال و تغییراتشان در محیطهای مختلف و یا در شرایط گوناگون موجود زنده و با استفاده از روابط علم فیزیک و ریاضی، مورد بررسی قرار گیرد. فیزیولوژی، تکامل و توسعه این اعمال در یک گونه و در یک موجود زنده و همچنین تغییرات و تطابق آنها با شرایط محیطی متغیر را مورد مطالعه قرار میدهد.
فیزیولوژی دانش بررسی نحوه کارکرد اندامهای مختلف بدن میباشد. فیزیولوژی از شاخههای زیستشناسی که خود به زیرشاخههای فیزیولوژی جانوری، فیزیولوژی گیاهی، فیزیولوژی سلولی و فیزیولوژی پزشکی (انسانی)، نوروفیزیولوژی، فیزیولوژی ورزشی و... تقسیم میشود. فیزیولوژی همچنین یکی از دانشهای پایهای در پزشکی است که ارتباط تنگاتنگی با دانش کالبدشناسی (آناتومی) دارد.
فیزیولوژی در آموزش پزشکی اهمیت بسیار دارد و در طی دوره علوم پایه به دانشجویان تدریس می شود. در کنار آناتومی و بیوشیمی ، فیزیولوژی به شکل گیری طرح کلی بدن سالم در ذهن دانشجویان حوزه علوم پزشکی و پیراپزشکی کمک می کند، همچنین برای اطلاع از پاتولوژی بیماری ها فهم فیزیولوژی بسیار مهم و کلیدی است.
^ واژهگان برگزیده فرهنگستان زبان پارسی
مشارکت کنندگان ویکیپدیا انگلیسی-Physiology- بازیابی ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۱